Újpalotai Nyári Játékok

Páratlan Vakáció - Ingyenes nyári játéksorozat a PeKH szervezésében

Program visszatekintő</a>
Kiállítások</a>
Röfi</a>
Anno Művészeti Hét 2020 visszatekintő</a>

Rendezvények ebből a kategóriából: ' Páratlan Vakáció'

Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. június 21. 10:00-12:00
Nyitóbuli

A Pestújhelyi Közösségi Ház a Csokonai Művelődési Központ intézményeivel közösen, idén ismét megrendezi "Páratlan Vakáció" című nyári, ingyenes játéksorozatát. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. Első alkalommal szeretettel várunk benneteket a Pestújhelyi Közösségi Ház kertjébe a Nagy show-hajtás című nyitóbulira, egy ügyességi és szellemi feladatokkal teli játékos délelőttre. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Lövei Olga
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Rendezvény, Páratlan Vakáció
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. június 23. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Tölts velünk és a kutyáddal egy délelőttöt! Készítünk kutya játékot és megismerjük a kutyás illemtant. Ha nincs saját kutyusod, adunk "kölcsön" egyet. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Bergendi Zsuzsanna
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Szórakozás, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. június 25. 10:00-12:00
a Csokiban

Mit készítenek ma az ügyes kezek? Virágos ajtódíszt. Miből? Papírból. Miért? Hogy szép legyen a környezetünk. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Pintér Zsuzsánna
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Csokonai Művelődési Ház

2021. június 29. 10:00-12:00
a Csokiban

Jó dolog a társasjáték. Egyrészt mert társas, másrészt mert játék. Gyere a Csokiba, garantáltan találsz társasokat és társakat is. Indulhat is a játék! Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Bányász Gergő Gábor
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. július 01. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Szöveg az írás, az olvasás, a beszélgetés, a chat, a dal, a vicc, a vers. Hogy is van ez? Most verset írunk. Gyere és szövegelj velünk! Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Nagy Edit
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Rendezvény, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Külső helyszín

2021. július 05. 10:00-12:00
a Pestújhelyi téren a Zenepavilonban

Kézműves foglalkozással egybekötött muzsikálás, csörgő-börgő készítés a Zenepavilonban és környékén. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Lövei Olga
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Szórakozás, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. július 07. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Fény, árnyék, csillogás: "kreatív" tárgyak mobillal a Prizma kör "körcsata" vetélkedőjének mintájára. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Nagy Edit
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Hobbi, Rendezvény, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Külső helyszín

2021. július 09. 10:00-12:00

Béres Ferenc tűzoltóparancsnok vezetésével a laktanya udvarán megnézzük a régi járműveket és a tűzoltóság múltját bemutató, Európában is egyedülálló tűzoltóskanzent. Találkozás 10 órakor a múzeum előtt. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Lövei Olga
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Szórakozás, Rendezvény, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. július 13. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Sablon segítségével visszük fel a mintát az anyagra. Megvalósíthatjuk saját terveinket, készíthetünk egyedi mintákat. Hozd magaddal azt, amit szeretnél megfesteni! Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Nagy Edit
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Szórakozás, Rendezvény, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. július 15. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Egy hihetetlenül izgalmas írástörténeti előadás után, saját, illetve régi írásokon megtanulhatjátok a mártós, acélhegyű tollak használatát. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Bleier Gábor
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Külső helyszín

2021. július 21. 10:00-12:00
a Nyitott ajtóban

A CSKK Könyvtárának szervezésében, érzékenyítő foglalkozást tartunk a Nyitott ajtókban (XV. kerület Páskomliget u. 6.). Foglalkozásunk során kipróbálhatjátok a Braille-írást, megismerkedhettek a mindennapi életben használt "beszélő" segédeszközökkel és játszhattok a látássérültek részére kifejlesztett játékokkal. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Taba Zsófia
Telefon: 06-1 605-1596
Cimkék: Rendezvény, Vakoknak és gyengén látóknak ajánlott, Páratlan Vakáció, Ifjúsági
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. július 23. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Bekavarjuk, sütjük, feldobjuk, forgatjuk, megkenjük és megesszük. Ilyen egyszerű. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Nagy Edit
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Kozák téri Közösségi Ház

2021. július 27. 10:00-12:00
a Kozákon

Éld át velünk a diavetítés páratlan atmoszféráját! Most magyar népmeséink közül láthatsz egyet. Kövesd a facebook oldalunkat, hogy megtudd, melyik népmese vár rád! Ne hagyd otthon a fantáziádat, a mese után szükséged lesz rá! Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Madaras Ágnes
Telefon: 06-1 410-5536
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Rákospalotai Múzeum

2021. augusztus 03. 10:00-12:00
a Múzeumban

"Szabadulószoba" formában megismerjük az új Pestújhelyi Szobát, ahol különböző játékos feladvánnyal és fejtörővel kutatjuk ki a település izgalmas történetét. Levezetésképp a múzeumkertben sorversenyen mérhetitek össze tudásotokat. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Kis Emőke
Telefon: 06-1 419-8216
Cimkék: Művészet, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Rákospalotai Múzeum

2021. augusztus 05. 10:00-12:00
a Múzeumban

Ma Madarász Viktor historikus festő és lánya, Adeline segítségével, "szabadulószoba" formában, sok fejtörővel és játékkal a Madarász család történetét ismerhetitek meg. A foglalkozás végén, a múzeum kertjében egy jó kis sorversenyen mérhetitek össze tudásotokat. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Kis Emőke
Telefon: 06-1 419-8216
Cimkék: Gyerek- családi, Művészet, Rendezvény, Páratlan Vakáció
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2021. augusztus 11. 10:00-12:00
a PeKH-ben

Hozzatok pamut vagy vászon pólót, inget, nadrágot, vagy csak anyagot! Terítőcskének, fejpántnak valót kaphattok helyben is. Figyelem! A járványügyi szabályok miatt minden programra (a kísérőkkel együtt) regisztrálni kell. Kérjük, a kísérők vegyék figyelembe, hogy a Csokonai Kulturális Központ összes intézményébe, az intézmények udvarára és kertjébe csak védettségi igazolvánnyal lehet bejönni. Kiskorú gyermeket, csak védett személy kísérhet be. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálni kell.

Kapcsolat: Nagy Edit
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, Páratlan Vakáció

Kiállítások

Ösvények

Ösvények 2021. június 20. 09:00-2021. július 04. 19:00
Csokonai Művelődési Ház

A Palota Galéria szeretettel meghívja Erdész Erika festő, grafikus Ösvények című kiállítására.Cím: Csokonai Művelődési Ház, 1153 Budapest Eötvös u. 64-66. Megtekinthető naponta 10-18 óráig.

Csipke és türelemüveg

Csipke és türelemüveg 2021. június 20. 09:00-2021. június 30. 18:00
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

A még 2020-ban meghirdetett kiállításra főleg pestújhelyi családok adták kölcsön a vitrinekben naponta megcsodált, a fiókok mélyén féltve őrzött, a szekrények alján már-már elfelejtett kézimunkákat. Ígéretünkhöz híven, a kiállítást május 31-június 30-ig "élőben" is megtekinthetik Dóra Áron etnográfus, népzenész türelemüveg gyűjteményével együtt, melyben három Pestújhelyen készült darab is fellelhető, az egyik a '38-as Eucharisztikus Kongresszusra készült, a másik kis üvegcsébe összeépített kálváriát, egy bizonyos "Jenő" farigcsált

A maszkos ember

A maszkos ember 2021. június 20. 09:00-2021. július 31. 18:00
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

Szeretettel várjuk az idei év első "offline" rendezvényére, a Maszkos ember című pályázat legjobb munkáinak kiállítására.A pályázatra munkákat várunk, melyek megmutatják, hogy ez a furcsa viselet - készüljön otthon, vagy készüljön divatdizájnerek által - hogyan vált a kultúra részévé, az összetartozás szimbólumává. Megtekinthető naponta 10-18 óráig.
A kiállítások az intézmény nyitva tartási ideje alatt látogathatóak.

Rendezvényeink

Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. A sütik használatát bármikor letilthatja! Bővebb információkat erről Adatkezelési tájékoztatónkban olvashat.